sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Sambata sandvisurilor

   Da, dupa cum iti poti da seama si din titlu, m-am decis sa scriu un fiecare sambata, cate o reteta de sandvis pentru lenesu' din tine si majoritar pentru baieti, ca noi nu ne prea omoram cu gatitu'.
   Prietena mea a sugerat sa ma limitez la ce se poate gasii in frigideru' oricui, avand in vedere ca nu toti s-ar putea sa tinem tocmai felu' ala de salam picant sau tocmai felu' ala de cascaval/branza etc.
   Hai ca m-apuc;  Sandvis "Intre-Runde", denumit asa pentru timpul scurt de preparare si cunoscuta lui utilizare de catre gameri in timpul meciurilor, majoritar in pauza dintre runde.
   Ingrediente:
   -paine simpla/franzela (sau daca preferi toast e treaba ta da' io sunt in crestere si tre' sa bag putin mai mult)
   -mortadella (daca n-ai mortadella foloseste orice salam ai prin casa)
   -cascaval   (merge si cu branza)
   OPTIONAL:
   -putina varza cruda sau salata (depinde de sezon si posibilitati)
   -unt sau margarina
   -maioneza/ketchup/mustar

   Mod de preparare:
   1. Iei painea (daca e franzela), o tai pe jumate, apoi pe mijloc.
   2. Urmatorul pas e putin mai greu, dar nu imposibil. Iei mortadella sau salamu' pe care-l ai prin casa, tai OCHIOMETRIC vreo' cateva felii (aici dupa gusturi, mie imi place cu mai mult), le asezi pe paine.
   3. La fel ca la pasu' anterior, iei cascavalu' sau branza, le tai si le pui acolo (dupa gust si preferinte)
   4. Acum incepe greu':
   -Daca ai varza sau salata: -Varza o razi prin razatoare si o pui pe o farfurie ca sa o folosim putin mai tarziu.
                                           - Rupi o foaie de salata si o pui pe o farfurie 4 later use.
   - Unt sau margarina, daca ai, da tot salamu' si cascavalu' la o parte, unge painea cu unt/margarina si pune-le la loc.
   - Maioneza/ketchup/mustar, dupa gust.
   5. Acum iei sandvisu' tau, il arunci in microunde sau sandwich maker, personal, prefer microundele pentru ca nu ti-l turteste. (pt microunde, il lasi cam un minut)
   Dupa ce l-ai scos din microunde, pui salata/varza si sosurile.
   Voila, ai un sandvis facut de mainile tale, cu minim de efort.
   Bafta!

Un comentariu:

  1. Cea mai tare faza e cu dai salamu' la o parte ca sa ungi cu unt/margarina..de parca nu puteai sa faci asta inainte sa pui salamul si cascavalul.
    Dar de..a vorbit testosteronul din tine :P.

    RăspundețiȘtergere