duminică, 5 decembrie 2010

Sambata sandvisurilor

   Buna si bun venit inca o data la "sambata sandvisurilor", in aceast articol voi scrie despre un sandvis mai special, el necesita o atentie putin mai mare si putin mai multe fonduri dar nimic exagerat.
   Oricum, inainte de a merge mai departe si a scrie reteta, trebuie sa mentionez ca in aceasta editie a saptamanalului "Sambata Sandvisurilor", doresc sa multumesc in special domnului Stefan pentru retetele minunate cu care m-a sponsorizat.

   Burgeri home-made
 Ingrediente:
-paine sau chifle (dupa plac si posibilitati)
-carne de vitel si porc (2/3 vitel, 1/3 porc)
-sare, piper, sofran, (si altele daca aveti chef)
-1 sau 2 cepe
-1 bere neagra (nu ca sa o bei! ... toata)
-rosii, salata, ketchup, mustar, etc.

 Mod de preparare:
 1.Fi antena, incepi cu prepararea carnii: Amesteci carnea de vitel cu aia de porc, adaugi condimentele si ceapa tocata, adaugi cam 100-200ml bere (ca sa nu fie carnea uscata) si te-apuci si amesteci pana iti vin toti dracii, dupa care o modelezi in chiftele "babane", mai serioase, putin mai mari decat chifla.
  2.Arunci chiftelele pe gratar si le lasi acolo cam 10 minute( 5 p-o parte, 5 pe alta sau , in fine, dupa ochi, daca ies flacari e momentu' sa le iei.)
  3.Le iei de pe foc, le pui intre 2 felii de paine (sau in chifle), adaugi rosii, salata, ketchup, mustar sau ce crezi tu ca ar mai merge si gata!

Pofta mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu