sâmbătă, 11 decembrie 2010

Sa va vad acum...

   Salutari baieti si fete, azi, din lipsa de idei, o sa scriu o "ghicitoare" daca o pot numi asa, pe care o folosesc de ceva timp cand vreau sa ma dau mare :)

   Trei tipi intra intr-un hotel si cer o camera, receptioneru' le spune "Ok, o sa va coste 30 USD" oamenii platesc cate 10$ fiecare si se duc in camera lor. Dupa putin timp, vine manageru' hotelului si discuta cu receptioneru', dupa ce afla ca baiatu' din receptie a incasat 30 USD pe camera ii spune: "Ba boule, camera nu era 30 USD, era 25. Acum du-te si da-le banii inapoi oamenilor."
   Receptioneru' stiind ca toti au pus cate 10$ fiecare, s-a gandit ca n-avea cum sa imparta egal 5$ la 3 insi, asa ca opreste el 2$ si le da cate 1 dolar fiecaruia.
   Daca faci calculu' 2 la receptioner +3 inapoiati si +25camera aveti un total de 30$. Dar din moment ce le-a dat un dolar fiecaruia, inseamna ca fiecare a platit 9 dolari, corect? Daca faci 9x3 = 27 + 2 de la receptioner = 29.
  Unde e un dolar?

  Va las sa va ganditi putin si va spun raspunsu' mai tarziu.

4 comentarii:

  1. Asta e evident. Nu lipseşte nici un 4, e greşit raţionamentul. Ei au plătit, practic, până la urmă, 8,33 4 fiecare(nu au platit in total 9 $ deoarece au platit si 2 $ pentru receptioner ), 2$ i-a păstrat zdreanţa şi restul de 3$ i-au primit înapoi. Problem solved.
    daca nu intelegi cum am explicat ne intalnim si iti explic mai bine.

    Gica Ploaie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt uimit, sincer.
    Nu stiu sigur daca ai facut calculu' sau daca ai cautat pe net raspunsu' da' oricum ar fi, felicitari, nu multi stiu raspunsul.

    Dupa cum ai spus si tu, totul e in jocul de cuvinte. Daca ar fi fost taxati initial cu 27$ pentru camera, ar fi dat fiecare cate 10 si ar fi primit rest 3, atunci problema era 9+9+9=27 +3=30 , astfel aia 3 dolari fiind cheia.
    Totusi, in loc sa fie asa, problema e transformata in 27+2=29, aici e partea unde "pacaleste" mintea.
    Problema ar trebui sa fie simplu: 25 camera + 2 receptionerul + 3 restul clientilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine bine, dar sambata sandvisurilor unde e? :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Au, da... acum mi-am dat seama ca azi e duminica... sorry o.o

    RăspundețiȘtergere